Peko

PyKyn pelastuskoiraryhmässä aloitti keväällä 2012 kymmenen koirakkoa. Talven 2012-2013 aikana ryhmässä harjoitteli aktiivisesti seitsemän koirakkoa.

Pelastuskoiraryhmä on harjoitellut ihmisten etsintää monipuolisesti erilaisissa paikoissa: metsissä, pelastuskoiraradan raunioilla, erilaisissa pihapiireissä, rakennuksissa ja jäteasemalla. Ryhmässä on tällä hetkellä edustettuina monenlaisia rotuja: ceskoslovensky vlcak, beauceron, itäeuroopanpaimenkoira, kelpie, snautseri, rottweiler ja kääpiöpinseri. Harjoituskauden aikana ryhmäläiset ovat kouluttaneet koiriensa lisäksi myös itseään: alkutalvesta järjestetylle ensiapukurssille osallistui useita ryhmän jäseniä.

Koska pelastuskoiraryhmän jäsenten tavoitteena on hälytysryhmäkelpoisuus, ohjataan koiranohjaajia osallistumaan tulevan kauden aikana mm. ensiavun jatkokurssille, Vapepan etsintäkurssille ja suunnistuskurssille niiltä osin kuin koiranohjaajilla ei vielä ole näitä taitoja. Lisäksi koirakkoja ohjataan osallistumaan muille pelastuskoiratoimintaa tukeville kursseille.

 

 

Kesän 2014 aikana järjestetään joitakin "Tutustu pelastukoiratoimintaan"-päiviä joihin ilmoittautumalla pääsee tutustumaan koiran kanssa millaista PEKO-toiminta on.

Informaatio tutustumispäivistä tulee myöhemmin.

 

 

PyKyn molemmat pelastuskoiraryhmät ovat täynnä!

Jos paikkoja vapautuu, niistä ilmoitetaan täällä kotisivuilla erikseen.

 

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset ryhmään:

sonja.k.tynkkynen(at)gmail.com tai 045 657 3307.

 

 

Suomen Palveluskoiraliiton
Pelastuskoirakoeohje


Suomen
Pelastuskoiraliiton Pelastuskoirien koeohje

Valmistautumista etsintään Kuva T.Lehtonen