Tottelevaisuus

Tottelevaisuus.
Kaiken tottelevaisuuden perustana on koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö.

Tottelevaisuutta tarvitaan koiran kanssa niin arkielämässä kuin kisakentilläkin.
On paljon sääntöjä joita koiran tulisi noudattaa erilaisissa tilanteissa, ja nämä meidän pitää erikseen koirillemme kouluttaa.

Arkitottelevaisuuteen kuuluu mm. se kuinka hihnassa käyttäydytään, peruskäskyt kuten istu, maahan ja odota. Tilanteita ja koiralle tärkeitä käskyjä on monia. Näitä opettelemme yhdessä ryhmänä Arkitottelevaisuuskoulutuksissa.

Tottelevaisuuskokeissa arvioidaan koiran koulutustasoa. Kokeessa koirakko suorittaa koeohjeissa määritellyn liikesarjan jonka tuomari arvoi. Tuomari arvostelee mm. koiran yhteistyöhalua ja iloisuutta, sekä sitä kuinka nopeasti ja tarkasti koirakko suorittaa liikkeet.
Tavoitteellisesti koiriaan kouluttaville meillä on ryhmät pk-tottelevaisuuteen sekä tokoon.

Näissä kaikissa asioissa me yritämme auttaa sinua kouluttamaan koiraasi, ja silloin tällöin pyydämme myös vierailevia kouluttajia opettamaan meille lisää koiranohjaustaitoja.
Kokoonnumme ryhmissä kouluttamaan koiriamme ja silloin tällöin järjestämme koirankoulutusviikonloppuja jolloin keskitymme yhteen aiheeseen syvällisemmin, jotta voisimme oppia ymmärtämään laajempia kokonaisuuksia siitä mitä eläimen ja ihmisen välinen yhteistyö on ja merkitsee.

Erittäin tervetulleita koulutuksiin mukaan olette kaikki te jotka omistatte kirjavan rotuisen kotikoira Sessen tai sen kirjoissa ja kansissa olevan rotukoira Turren. Opetetaan yhdessä koirillemme uusia taitoja ja tempuja! :)

Tottelevaisuuskoulutuksiin liittyen voit ottaa yhteyttä kouluttajiimme:

Arkitottelevaisuus heidi.poyhonen @gmail.com

Jolkkonen Miia - Pk-tottelevaisuus miukumauku83 @ hotmail.com

Pöyhönen Heidi - Pk-tottelevaisuus heidi.poyhonen @gmail.com

Mahonen Titta - Hihnakäyttäytyminen karelianguard @hotmail.com


Arkitottelevaisuustreeneissä Kuva T.Lehtonen